Изхвърлете всичко ненужно. Време е да сложите ред в своето ъгълче. Всяка вещ в дома ви, дори и най-малката, заема място и е допълнителна повърхност, върху която се трупа прах. Освен във физически аспект всички вещи ни влияят и енергийно. Малките предметчета, които пазим за спомен от минали събития, стари дрехи, надраскани съдове, вещи с козметични дефекти и такива, чакащи ремонт от много време – всичко това задръства не само дома ни. Трупайки такива предмети в дома си, всъщност не давате възможност на новото да влезе. За него просто няма място.

Изхвърлете вещите, които не асоциирате с положителни емоции, например плюшената играчка от бивше гадже, с което сте се разделили драматично.

Отървете се от предметите, което ви се повтаря – две метли, две спирали за мигли и т.н.

За всяко ново купено нещо, изхвърляйте нещо старо.

Личното ви пространство често се задръства и от предмети, свързани с бъдещи планове и обещания.

Вълнувате се от ново хоби – купувате си крафт материали.
Искате да шофирате – купувате си правилник за движение по пътищата.
Решавате да се научите да готвите – поръчвате онлайн няколко кулинарни книги за начинаещи.

Всички тези неща обаче са ви интересни за кратко, след това потъват в забвение и се превръщат в още няколко неща, които не използвате, но пък са здрави и нови и сърце не ви дава да изхвърлите.

Спомнете си всички обещания, които сте си давали на Нова година или на рождения си ден. Тези големи събития обикновено асоциираме с желание за промяна. Тогава сме склонни да правим списъци с обещания, да планираме, да си набелязваме какви неща искаме да направим – езикови курсове, скок с бънджи, да се видим със стар приятел. Опитайте се да направите равносметка колко от тези неща наистина сте направили.

Имате два възможни изхода – наистина да осъществите тези неща или да ги зачеркнете от листа с желанията си завинаги!

За да се случи нещо, трябва наистина да го направите, а не да планирате да го правите. Колкото и да повтаряте, че трябва да започнете да спортувате, мускулите няма да се появят с говорене; изискват се тренировки.


Направете си кратък списък с неща, които наистина ще правите, свържете ги с вещите, които ще използвате; останалото извън списъка – изхвърлете.