Всяка домакиня е попадала в поне 3 от долуизброените ситуации, които са неприятни, но не и неразрешими. Пък намирането на най-лесното решение е въпрос на чест за всяка от нас, която иска да си запази ръцете чисти, ножицата неизхвърлена, кожата хидратирана.


Ако ножиците ви са се затъпили до степен да не можете да отрежете един конец, в никакъв случай не купувайте нови. Старите ще продължат да ви служат вярно, ако нарежете няколко листа алуминиево фолио с тях.

Ако счупите чаша, не винаги се случва наоколо да има прахосмукачка. Ролята на магнит за миниатюрните частици, които не се виждат с просто око, а и не само, може да бъде една филия пресен бял хляб. Използвайте я като гъба и всичко ще бъде почистено.

Боядисвали сте и се оказва, че боя има не само по въпросните предмети за боядисване, а и по ръцете, лицето и т.н. Щадящ начин да почистите кожата без разредител, е бебешкото олио. Напоете памук с него и търкайте. освен приятен начин за премахване на боя, ще се насладите и на продукт, който ще хидратира кожата ви.


Има много изпитани методи за премахване на лоша миризма в хладилника. Този обаче е най-лесният, защото не е нужно да изсипвате кафе в чашка или да правите нещо специално със сода. Най-лесно ще премахнете лоша миризма в отделението за зеленчуци, като поставите лист от вестник.

В тава запекохте любимото ястие, покрито с алуминиево фолио. Обаче това, което остава в тавата след ядене, е загоряла бъркотия. Не изхвърляйте фолиото, а го сгънете на топка, сипете вода и веро в тавата и изтъркайте загорялото. Воала! При по-упорити и загорели бъркотии просто накиснете за по-дълго и повторете процедурата.

Премахване на досадните стикери от нови съдове и чаши
Кофти ситуация е с нови съдове или чаши, когато трябва да отстраните стикерите с информация върху тях. Обикновено се стига до търкане с гъбата и нараняване на повърхността на новата придобивка. Лесният начин е да нагреете повърхността с топла струя от сешоара и всички лепенки ще се отлепят бързо и без усилия.

В коментарите може да споделите с нас и вашите малки трикове за заети домакини, които щадят кожата и времето ви!