Мини кюфтенца су вид, свинско конфи и азиатски пролетни рулца с морковен кейк в сладоледена супа, фаршировано пилешко роле с гъши дроб, полента, булгур и милфьой от мъфин с 4 крема - това са ястията, които ще бъдат приготвени в MasterChef, в епизода на 25.04, от 21:00 часа по bTV. Хоби готвачите в предаването ще трябва да приготвят перфектната вечеря от основно ястие и десерт за роднини, приятели и близки. 

Вариант за нещо вкусно след вечерята са сирената. Кандидатите за слава в MasterChef ще се подложат на стрес тест и ще трябва да проверят своите познания в многообразието от сирена, като опитат и познаят колкото се може повече видове от тях. Ако не познаят някой вид, ще трябва да го интегрират в гурме ястие само за 30 минути. Пълни импровизации и изпитани рецепти ще се превърнат в запомнящи се акценти. 

Какво полезно още ще научите в епизода? С какво се заместват яйцата в рецептите без животински продукти, какво приложение намира популярното кокосово масло в сладкарството, как се прави маслено тесто без масло и може ли „карнист” да готви вкусно само с плодове и зеленчуци?