Подредбата на мебелите и присъствието на текстил създават уюта в спалнята. Най-важният елемент за една удобна спалня е леглото. То трябва да осигурява комфорт и отмора, защото в него прекарваме почти една трета от живота си. Последен хит са еколеглата, които представляват големи матраци от екологични продукти и облечени с екоматерии. Те приемат извивките на тялото и осигуряват максимално удобство по време на сън. Леглото трябва да бъде поставено така, че да има изглед към цялото помещение. 

За спалнята избирайте по-плътни завеси, за да постигнете желаните тишина и затъмненост. Дългите тежки пердета не само създават усещане за уединение, но спират градския шум и светлините от уличните лампи, а те са сериозни условия за добър възстановителен сън. Трябва да избягвате агресивните цветове като червеното и да се ориентирате към по-пастелни и меки тонове.

За да придадете максимално уют в спалнята, най-добре е да изберете голям килим с размер, покриващ напълно пода. Kилимът внася усещане за комфорт, а има и практичен елемент, че няма да ви е студено, когато се разхождате боси. Бъдете смели в цветовите съчетания при избора на килим, така че да направите своята спалня място, в което ще се чувствате уютно и спокойно.

Спалнята е истински личен кът за почивка и трябва да обмислите цветовата гама на стените. Боядисайте спалнята в свежи цветове. Добавете топлина чрез игра със светлините. Индиректното осветление от тавана или романтични нощни лампи ще подействат отпускащо в часовете, особено след тежък ден. Изберете лампиони, които имат подходящ дизайн в съотвествие с интериора на спалнята. 

Добавете уют с малките детайли – картини, рамкирани снимки, възглавнички, меки цветни одеала, с които да направите спалнята си наистина комфортна, уютна и неповторима. Основната идея при обзавеждане на спалнята е, че нейното предназначение е да носи спокойствие и уют.