Ако сте се заели с трудоемката задача да почистите хладилника си – честито! Вие сте една крачка по-близо до здравословния начин на живот. Веднъж отървали се от излишните продукти, идва ред на правилното подреждане. Не се чудете откъде да подхванете, а просто откраднете идеи от професионалистите.

Как професионалните готвачи организират хладилното пространство

Използвайки професионалистите за пример, добрите домакини трябва да помнят следните основни правила:

1. Остатъците от вечерята, които нямат нужда от следваща термична обработка трябва да заемат най-горния рафт на хладилника. Там температурата обикновено е достатъчно висока, за да се запази храната годна за консумация поне 3 дни след приготвянето ѝ. Най-горният рафт е подходящ също за напитки и сурово-сушени деликатесни меса.

2. Долните рафтове са подходящи за млечни продукти, яйца и всякакви продукти, предназначени за бърза консумация или готвене.

3. Вратата – обикновено вратата е най-топлото място в хладилника. Съветваме ви именно там да подредите наличните сосове, които по подразбиране са по-дълготрайни.

4. Плодовете и зеленчуците съхранявайте в най-долните рафтове, които са предназначени именно за това, но без да ги миете. Влагата след измиването би ускорила тяхното разваляне.

*В случай че сте размразили месо, което смятате да употребите на следващия ден, използвайте един от двата най-долни рафта, като се уверите, че сте поставили месния продукт в подходящ съд. Така ще предотвратите разтичането и замърсяването на останалите продукти.