Ливанското архитектурно студио "Eliemetni" е успяло да изцеди максимума от този микро апартамент, разположен на таванския етаж в стара сграда в бейрутския район Ахрафие.

Апартаментът предлага всичко, от което може да се нуждае един гост, като студиото преконфигурира архитектурата и интериора на жилището, така че да пасва на нуждите на всеки клиент, който иска да го наеме краткосрочно през AirBnB.

Подходящо наречен "Кутията за обувки", апартаментът запълва ниша в ливанската столица Бейрут, където е трудно да се намери качествено настаняване на достъпна цена.

С площ от едва 15 кв м, дизайнерите изцяло боядисват апартамента в бяло, за да максимизират отразената естествена светлина, която нахлува обилно през големите прозорци от двете страни.

Апартаментът разполага в единия край с малка баня, разделена зад стъклена врата. Мебелите са подредени около стените на жилището, за да могат гостите да се придвижват по-лесно из него.

Резултатът, въпреки ограничената квадратура, носи усещането за жизненост, простота, лекота и ефективност. не пропускайте да го разгледате от снимките в галерията по-горе.