Мебелите в дома трябва да бъдат подредени така, че да провокират контакт и разговори. Комуникацията е особено важна за любовта.

Сложете килим

Сложете килими и меки кресла за сядане. Мебелите на бива да докосват пода директно. Трябва да поставите някаква постелка на пода. Килимите създават уют и са предпоставка хората да поседнат и да разговарят.

По две от вид

Ако искате да започнете нова връзка, купувайте си по две неща от вид – чаша, стол, подложка за хранене. Така ще получите енергия за партньор около себе си, дори той все още да не е реално присъстващ в живота ви.

Червено, лилаво или зелено

Цветовете са най-мощният стимулатор на добро настроение. Червеното е цветът на щастието и силата. Представете си как по червения килим минава мускулестият и красив мъж, от когото имате нужда. Лилавото и зеленото също са ключови цветове за привличане на успех. 

Снимки

За да подобрите любовните отношения в брака или настоящата си връзка, обградете се със снимки от щастливите ви мигове заедно. Поставете ги по стените на стаите и коридорите. Задължително сложете снимки там, където има засилено движение – антре, хол. В спалнята подредете по-интимни и лични снимки.

Специална табелка на входната врата

Любовта има нужда да бъде упътена към дома ви. Посрещнете я и я насочете с хубава табелка или друг закачлив елемент – арка, нова ярка боя на вратата. Проверявайте често дали звънецът ви работи. Неработещи вещи точно на входа на дома ви не са добра поличба.

Кръгла маса за хранене

Когато става въпрос за създаване на повече любов, трапезарията е втората най-важна стая в дома след спалнята. Подредете столовете около масата за хранене така, че всеки да може да вижда другия. По тази причина кръглите маси са най-добър вариант. Купете достатъчно столове за всички, за да не ви се налага всеки път да местите столове от другите стаи. По възможност се хранете всяка вечер заедно.

Стая за някой друг

В домовете на хората, които са сами, често има само една обзаведена стая, освен кухнята. Другите се използват за склад или просто не са обзаведени. Сложете легло или матрак, шкафче и лампа. Това са трите основни неща, от които може да се възползва някой случаен гост. Направете същото и с гардероба си. Оставете поне едно рафтче свободно, за да приканите бъдещия си партньор да се появи.

Не използвайте символи на водата

Бързо поправяйте всякакви мебели и предмети, свързани с водата. Ако кранът капе – затегнете го, ако каналът е запушен – отпушете го. Ремонтирайте това, което се е запушило, за да получи и любовният ви живот нова посока и възможност да върви.

Нещо розово

Розовото е цветът на новите взаимоотношенията в фън шуй. Изберете го като нюанс в спалнята си. Розовото е символ на любов, радост, щастие и романтика. Не правете цялата стая розова. Просто сложете акценти, които да се комбинират добре с основните цветове и мебели в стаята.

Почистете фурната и заредете хладилника

Според фън шуй консултант Сузане Мецгер, кухнята е мястото, което привлича парите.  Подреждайте често вашия килер и кухненските шкафове. Хладилникът трябва да е зареден с прясна храна. Почиствайте фурната и котлоните, особено ако са газови и с дюзи. Всички отвори трябва да са отпушени и работещи. Премахнете всички дребни вещи, които се натрупват на кухненската маса.