Модерното неутрално

Забравете за представите си, че неутралните цветове са скучни. Този студен сезон те ще са основен акцент в интериора. Точно такива цветове и елементи интериорните дизайнери в момента използват, за да превърнат жилищните пространства в модерно пространство.

Снимка: istockphoto.com

Неутралните цветове имат и друго много важно предимство, което не трябва да подценяваме – те позволяват лесно съчетаване с различни стилове, елементи, картини и украса, така че могат да се харесат дори и на най-претенциозните.

Неутралното в интериора създава и още едно усещане – за баланс, за спокойствие, за сигурност. Точно тази негова характеристика го прави много подходяща за пространства, в които обикновено си почиваме след натоварен ден като дневната и спалнята. Ако решите да боядисвате стените у дома, най-актуалните цветове в момента са светлосиво, зелено и бяло.

Снимка: istockphoto.com

Важен момент при декорирането с неутрални цветове е използването на различни комбинации от топли материи. Така например ръчно плетените пуфове и възглавници чудесно се комбинират с този тренд, а също и кадифени покривки и килими от естествена вълна.

Синьо във всичките му нюанси

Синьото винаги се асоциира с красиви природни гледки като морето и небето. Тази есен този цвят е ултра модерен що се отнася за жилищните пространства, а основната идея на интериорните дизайнери е да внесат спокойствие и релакс в домовете.

Снимка: istockphoto.com

Ако сте решили да вкарате сини акценти вкъщи, имайте предвид, че различните нюанси на цвета създават различни настроение. Така например тъмносиньото е класически нюанс, който създава усещане за изтънченост, докато светлосиньото напомня за непринуденост и простота в интериора.

Снимка: istockphoto.com

Много често синьото е желан цвят за банята и много често се пренебрегва при декориране и боядисване на останалите помещения в дома. И все пак малки акценти вкъщи могат да напомнят за морето или небето като например покривката на леглото, възглавниците в дневната, картината в хола. За не толкова смелите от вас, които не се престрашават да пребоядисат стаята в синьо, препоръчваме да пробват първо с ваза, лампа, керамична фигура или картина.