Сигурно сте се сещали, че можете да засадите растенията и цветята в кофичка от кисело мляко, метално кенче от бира или в тенекия от сирене, но сещали ли сте се, че много от остарялата покъщнина може да намери широко приложение в градинарството? Например старите гумени ботуши или изтърканите автомобилни гуми… Вижте!

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Старите ботуши не трябва да бъдат изхвърляни на боклука, още повече, когато могат да се превърнат в атрактивни саксии за цветята на двора. Дори и външният им вид да не е особено привлекателен, винаги можете да ги боядисате и преправите.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosВ духа на гумените неща, старите автомобилни гуми също вършат прекрасна работа като саксии. Можете да ги нарежете (приятел, съпруг или гадже ще помагат), за да придобият още по-красив вид във формата на цвете. Не се притеснявайте за дупката отдолу - достатъчно е да поставите гумата върху почва. В другия случай просто подложете найлон, който да не позволява на пръстта да излиза от гумата.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

От много гуми пък можете да си направите малък цветен рай в градината - с боя, цвята и малко въображение. Боядисайте в различни цветове и подредете гумите във формата на пирамида или триъгълник.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Старите кофи също не трябва да бъдат пренебрегвани. Отново с малко боя можете да ги преобразите до неознаваемост.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Ръждата по остарелите лейки също не може да ни сплаши и да ни накара да ги изхвърлим!

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Лавандулата може да намери своето място дори и на балкона, сгушила листенца и цветчета в най-обикновена кошница. Отдолу е добре да подложите найлонче, не само за да не пада пръст измежду дупките, а и за да поливате без притеснения. Освен това лавандулата е особено подходяща за целта, защото е едногодишно растение и кошницата няма да е постоянен дом за нея.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Време е да извадите старите касетки с буркани от мазето, защото са цветни и красиви, и защото не са само за съхранение на зимнина. Приложете трика с найлона и посейте едногодишни растения или подправки.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Ето още една идея за най-изобретателните и най-сръчните - растения в бутилка, само че засадени от страната на дъното. Увивните и каскадните растения са най-подходящи за тази цел - примерно бръшлян.
Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosДървени обувки, превърнати в красиви саксии на стената. Тъй като са дървени, това предоставя хиляди възможности за окачване с пирони на стени или беседки.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

От кофите за боклук пък можете да си направите цветен оазис за чудо и приказ.