До Великден не остава много време затова всяка идея за боядисване на яйца е добре дошла. А тази е повече от бърза и заедно с това – ефектна.

Необходими материали:

Сварени яйца

Тишу хартия

Вода

Бутилка с пулверизатор

Вестник или найлон

Снимка: itsalwaysautumn.com

Как:

Нарежете разноцветните листове тишу хартия на малки парчета – не се старайте да са правилно изрязани – крадратчета, триъгълници, кръгове - няма никакво значение. Важна подробност обаче, когато купувате тишуто, е да изберете правилното. Обикновената тишу хартия няма да свърши работа. Върху опаковката й трябва да пише “bleeding art tissue” – такава, която когато бъде намокрена, пуска съответния цвят, в който е обагрена.

Снимка: itsalwaysautumn.com

Подгответе се предварително, за да не се изцапа повърхността, върху която ще боядисвате – вестник или найлон ще свършат чудесна работа.

Снимка: itsalwaysautumn.com

Вземете яйце и го напръскайте с вода, след което започнете да лепите едно по едно малките парчета тишу върху него. Няма никакви значение и дали те се застъпват. Различните цветове върху едно яйце ще го направят цветно и весело. След като покриете цялата повърхност на яйцата, отново напръскайте с вода. Изчакайте тишуто да пусне цвят и махнете хартията. Получава се красив мраморен ефект, без да топите яйцата във вода и да цапате цялата къща.

Снимка: itsalwaysautumn.com