Със сода за хляб
Изсипете няколко чаени лъжички сода за хляб върху кухненска хартия. Поставете на някой от рафтовете в хладилника за през нощта или докато лошата миризма изчезне. Със сода за хляб успешно можете да изчистите и засъхнали и стари петна.

С кафени зърна
Същото можете да направите с кафени зърна (може и смляно кафе) – поставете две шепи върху кухненска хартия и оставете да престои в хладилника. Съвсем скоро ще се сбогувате с неприятния мирис на изгнило и застояло.

С ябълков оцет
Поставете купичка с ябълков оцет в хладилника. Може да я държите постоянно или да я поставяте когато усетите появата на лоши миризми.

С овесени ядки
Овесените ядки също се справят добре с убиването на ужасните и досадни миризми в хладилника. Оставете шепа от тях за денонощие в хладилника за постигане на бързи и качествени резултати.

С активен въглен
Активният въглен е обикновен химически въглен, обработен с кислород, в резултат на което неговата повърхност се увеличава в пъти. Точно това е и причината той да има способността да абсорбира неприятни миризми, дори и отрови. С него процедирайте по същия начин. Можете да закупите от всяка аптека и дрогерия.

Със силиконова котешка тоалетна
Ако в дома си имате котка и често ви се налага да купувате силикон за тоалетната й, то решението на лошите миризми в хладилника стои точно пред вас. Процедурата по премахване на „благоуханията” е същата. На пазара съществуват множество разновидности на силиконови котешки тоалетни. Ако ще използвате с цел унищожаване на миризмите за хладилника, то по-добре се спрете на вид, който няма добавени ароматизатори.