Млада майка e напуснала родната си Украйна в търсене на сигурно и мирно място, където да роди своето детенце. Така в Майчин дом във Варна проплаква малко, здраво момиченце. 

От медицинското заведение споделят, че майката е търсила помощ без значение от държава и националност, само с повече сигурност за бъдещи живот. Така попада в България. 
 
"Тази сутрин (4 март) в ръцете на дежурния екип на Майчин дом-Варна първата си глътка въздух пое нейната рожба - здраво момиченце." - споделиха от медицинското заведение. 
От родилното отделение пожелаха на бебето да расте в един по-добър, по-сигурен и по-мирен свят.
 
От началото на войната в Украйна множество болници и отделения с бременни и току-що родили жени бяха преместени в бомбоубежища. Бебета продължиха да се раждат дори в тези условия.
 
В импровизирано бомбоубежище в подземен етаж на сградата са били преместени и бебета от интензивно отделение в детска болница в украинския град Днипро. 

Във видеоклип, предоставен от 51-годишния д-р Сурков, който е бил заснет от негов колега, се виждат бебета, които са увити в одеяла, а други новородени - гушнати от медицински служители.