Банята е място, където човек обича да разпусне след дълъг и натоварен ден, да се отпусне и да намери малко време само за себе си. Именно затова изборът на подходяща вана е от огромно значение.
Предлагаме ви 5 варианта на вани, които съчетават уют, комфорт и са съобразени с пространството на помещението.

1.Вградена вана


Този модел е подходящ, ако пространството в банята ви е ограничено. По тази причина този модел е най-разпространен на пазара и е лесно достъпен от финансова гледна точка. Моделът се побира перфектно в стандартна по големина баня. Обикновено този тип вани са с дължина от 152 см и с дълбочина
36 см. Разбира се, може да откриете вани с размери 183/40 см.
Повечето модели са с изградени от стомана с емайлово покритие, но те са по-лесно чупливи. Друг вариант, но значително по-скъп, са железни вани с емайлово покритие.

2. Ъглова вана


Изчистената ъглова вана е семпло решение, което е предпочитано при баните с малка площ. Срещат се варианти с една или две страни, както и такива с разнообразни форми, като триъгълни и кубични.

3. Вани на платформи
Този модел се препоръчва за големи пространства. Изключително стилен и подсказващ, че притежателят на подобна вана обича комфорта и разточителството.
Ваната обикновено се разполага на платформа в средата на стаята, но има варианти, в които се намира директно на пода. Този тип вани могат да бъдат изградени от стъкло, с осветление и т.н. Минусът на този вариант е склонността на материалите да се надраскват. Ваната може да бъде изработена и от чугун, но трябва да се уверите, че подът може да издържи тежестта без допълнително подсилване.

4. Вана на крачета


Един от най-скъпите варианти за вана е точно този модел. Ваните от този тип има в различни дизайнерски изпълнения, като се залага на формата, размерите, вида на крачетата и т.н. Допълнително оскъпяване имат ретро изпълненията в античен стил.

5. Вани джакузи
Ваните джакузи стават все по-популярни и достъпни в наши дни. Този модел е подходящ за хората, които обичат хидромасажите и релакса в домашна обстановка. Ваните с джакузи могат да бъдат с всеки от изброените дотук форми, като допълнителни екстри са циркулацията на водата и нагласата на топлината на водата по електронен път.

Съчетавайки тези модели с подходяща аранжировка, цветове и малко въображение, банята може да се превърне в място изпълнено с хармония и стил.