Първата част вижте тук.

6.Лимони
За да се отървете от неприятните миризми в хладилника си, напоете гъба или памучна топка с лимонов сок и я оставете в хладилника си за няколко часа. Освен това, ако имате мрамор у дома, може да отстраните петната по следния начин: разрежете лимона на две, вземете едната половина и я натрийте в сол, с този малък нов уред и енергично търкане, би трябвало да почистите и най-упоритите петна. Ако пък измиете пода си с разтвор от лимоновия сок на 4 лимона в 2 литра вода, без проблем ще изгоните хлебарките и бълхите от къщата си, тъй като те мразят тази миризма.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

7.Оцет
Ябълковият оцет е едно от най-мултифункционалните почистващи средства в кухнята ви. Задръстените канали например се отпушват с рецептата от половин чаша хлебна сода и цяла чаша бял оцет. След това ги изплакнете с топла вода. Замърсените повърхности от неръждаема стомана също могат да заблестят, ако ги потъркате с мека кърпа, напоена с оцет.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

8.Сол
При миенето на съдове, солта може да ви бъде много полезна. Малко сол върху гъбата ще ви помогне да измиете по-добре чашите си, отколкото би го направила и миялна машина. Освен това, ако искате да удължите живота на кухненската гъба, оставете я да престои една нощ в разтвор от една чаена чаша вода с една чаена лъжичка сол.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

9.Вряща вода
С вряща вода може да залеете мазните петна, за да ги унищожите. Потопете кърпа във вряща вода и с малко повече сила ще изтъркате досадните петна по котлоните или микровълновата си печка. По-старите петна също може да победите, ако добавите към водата малко хлебна сода. Ползвайте ръкавици, за да не се изгорите.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

10.Спирт
Толкова много приложения! Можете да изтъркате мръсните си щори или да почистите стъклата на прозорците си. Освен това, ако имате проблем с дребните мухи, които обикновено кръжат около храната, напълнете бутилка с пръскаща помпа със спирт и ги напръскайте с нея. После само избършете местата, където сте повалили досадните летци.