За някои от необичайните приложения на сешоара в домакинството сигурно сте се досещали сами, за останалите - ние помагаме!

За премахване на стикери
Децата обичат да лепят какво ли не навсякъде. Всички знаем, че премахването на стикери е истински кошмар – дращем с нокти, търкаме с вода и препарат и накрая винаги остава. Нагрейте стикера с топлата струя на сешоара и изчакайте няколко минути. Стикерът ще се отлепи почти магически с едно движение.

Ако правите сладкиши
Сладкарите, които работят с шоколад имат специални уреди, наподобяващи сешоари, с които в случаите, в които е нужно подгряват шоколада, за да не стегне. Със сешоара, с който сушите косата си можете да правите същото, когато приготвяте сладкиши, вместо постоянно да погрявате какаовото изкушение на котлона.

Студената струя – за стягане на глазури

Същото важи и ако правите торти и кексчета с глазури, а искате те да стегнат по-бързо. Този път обаче използвайте студената струя.

За почистване на восък от мебели

Свещите носят очарование, но в много от случаите опропастяват мебелите ни. Топъл въздух от сешоара лесно ще размекне веществото, а след това ще почистите с едно забърсване с памучна кърпа.

За почистване на стените от „детските рисунки“

„Детските рисунки“ с пастели по стените също лесно могат да бъдат премахнати (естествено, ако става дума за миещи тапети или латекс). Топъл въздух и парцал са единствените материали, които са ви нужни.


Почистване на „прахосъбирачки“
Съвсем не омаловажаваме значението на подарените ни фигурки и сувенири, които събират прах на секцията, но всички трябва да се съгласим, че почистването им съвсем не е лесна задача. Ако ги избършем с парцал от едната страна, то другата остава трудно достъпна. Със студен въздух можете да "издухате" прахта от тях с няколко движения и без никакви усилия.

Компрес на рана или болежка
Ако не разполагате с електрическа възглавница, а трябва да затоплите болен крак или ръка, вариантът със сешоар също върши чудесна работа - сложете мокра кърпа на болното място и с топъл въздух затопляйте хавлията. Ако изсъхне - намокрете отново, докато почувствате облекчение.

За изсушаване на ноктите

Сешоарът може да ни бъде добър съюзник не само, когато си правим прическа, но и в случаите, в които нямаме време да чакаме лака за нокти да съхне.
За бързо размразяване на продукти от хладилника
В случаите, в които не разполагате с микровълнова, за да размразите продукт от камерата на хладилника, можете да използвате топлата струя на сешоара. Е, не е същото, но със сигурност ще ви спести време.

За да приспите бебето
Може би звучи странно, но теорията има своя научна обосновка - повечето бебета могат да бъдат успокоени със силен продължителен шум, който да имитира звуците, които е издавала кръвта, която циркулира в артериите на матката. Тя е по-силна от шума на сешоар. Затова пробвайте смело със сешоар, работещ мотор на кола, прахосмукачка или продължително и силно шшшшшшшш-кане.