Хубавата кожа изисква непрестанни грижи. Младостта ни дава своята красота, но, за съжаление, външните агресори в наши дни са твърде много, за да си позволим да разчитаме на само на хубавото от годините. Затова избираме продукти, които да почистват, подхранват, да заличават недостатъците, които ни притесняват, и такива, с които да подчертаем красотата си и да направим една по-добра версия на самите себе си.  

ГРИМ и КОЗМЕТИКА

Екстракт от коприна за гладка кожа

Душ, гел или пяна? А защо не душ пяна?! Балансираната комбинация от подхранващи масла и ценни съставки на душ пяната на Nivea почиства тялото, като оставя кожата мека и подхранена. Вариантите са 3- Creme Care, Creme Smooth (с флорален акцент) и Creme Soft. Формулата съдържа етерични масла, екстракт от естествена коприна и бадемово масло. Екстрактът се приема бързо и лесно от кожата и клретките се възстановяват чрез силата на антиоксиданти и аминокиселини. 

Диссеборея - причина за пъпките и как да ги победим

"Да ходя на училище без грим – това е… просто невъзможно! Това е единственият начин да скрия тези пъпки, заради които се чувствам потисната всяка сутрин, когато се погледна в огледалото." Това споделя 15-годишната Мая. Но този проблем е сериозен за още много девойки и младежи на нейната възраст. И така идваме до вечната дилема - акне или грим. Sеbium Global Cover e нова, практична, хибридна грижа с дълготрайно действие върху пъпките и черните точки, устойчиво покритие и незабавен ефект и лесен за употреба. Продуктът на Bioderma съчетава две техники в една и обединява две текстури в един и същ продукт - емулсия „вода в масло“ и текстурираща пудра и успокояващ зелен коректор, скрит в капачката на продукта.

Чистата кожа е готова за грим. А гримът това лято ще е провокативен, защото момичетата ще са смели и дръзки. 

Горчичено на ръцете, тюркоаз на очите

Новата линия гримове на Avon - Mark, предлага ярки цветове и смели комбинации. Сред лаковете с гел ефект ще откриете любимото горчичено жълто, спиралата създава максимален обем. Червилата са с 3D омбре ефект, гелообразните сенки, спиралата Mark Spectralash осигурява до 8 пъти по-обемни мигли без ронене и т.н.


КОЖАТА

Според британско проучване жените започват да се тревожат за бръчките си ,след като навършат 24 години, а безпокойствата от предстоящата им поява започва още преди да навършат 22. Човешкият организъм произвежда колаген на 100% до 25-годишна възраст. След това производството му намалява, вследствие на което кожата се отпуска и това води до образуване на  бръчки. 

Наскоро в Париж се проведе XIX конгрес по естетична медицина IMCAS, на който присъстваха повече от 7000 специалисти от цял свят. Д-р Марина Семерджиева от Jewel Skin Clinic бе сред българските лекари, които взеха участие в международната среща. Едни от основните теми бяха - лазери за вагиналното подмладяване (вагинопластика), лазерната терапия за лечение на акне и белези, къде не бива да се инжектира продукт, и др.  

Наномолекули срещу отпусната кожа

Акцентът  по време на събитието бе премиерата на PROFHILO – нова хибридна технология между филър и мезотерапия. Според специалистите той е идеалният продукт за третиране на отпуснатата кожа на лице, шия, деколте, горната част на дланите и цели ръце.  

Новост в областта на дерматологията и активно оръжие против стареенето е и NeoGlis. Това е италианска медицинска козметика, насочена към превенция и лечение на фото и хроно стареене на кожата. Съставките са произведени с наномолекули, което позволява проникването им клетката. По този начин продуктите виляят на всички нива на кожата от дълбоките слоеве на дермата до епидермиса, като регенерират кожата отвътре навън. А най-хубавото е, че ефектът се забелязва веднага след първата процедура. Особено ефективни са за кожи със слънчеви петна, като петната избледняват веднага след първата процедура (може да се направи в център по естетика Persona).