"Дисни" и "Пиксар" ни канят на изцяло ново приключение в света на една от най-обичаните и успешни анимационни поредици на всички времена с "Играта на играчките: Пътешествието".

Снимка: Играта на играчките: Пътешествието

 

Присъединете се към Уди, Баз Светлинна година и останалите емблематични играчки за нова грабваща и незабравима история за приятелство, любов и принадлежност.   

Уди винаги е бил сигурен в своето място на този свят и в това, че негов приоритет е да се грижи за детето, на което принадлежи, независимо дали това е Анди или Бони. Един ден Бони донася нова играчка в стаята си – направеният от нея Виличко, който определя себе си като "боклук", а не като играчка. 

Снимка: Играта на играчките: Пътешествието

Уди се нагърбва с отговорната задача да му покаже защо трябва да приеме това, че е играчка. Когато Бони взима цялата банда на семейната екскурзия, Уди внезапно се отклонява, което му носи среща с отдавна загубената му приятелка – пастирката Бо Пийп. 

След годините, в които се е грижила сама за себе си, приключенският дух на Бо и животът, прекаран на пътя, вече не отговарят на деликатната ѝ порцеланова облицовка. Уди и Бо разбират, че вижданията им по отношение на живота като играчка са тотално различни, но скоро откриват, че това е последната им грижа.

Снимка: Играта на играчките: Пътешествието

"Играта на играчките", чиято премиера е на 22 ноември 1995 г., е първият пълнометражен филм, създаден изцяло с компютърна анимация. Той е най-касовият филм за 1995 с три номинации за "Оскар" и две "Златен глобус".

"Играта на играчките 2" е първият филм изцяло създаден, мастериран и прожектиран дигитално. Също така е първото продължение на анимация, което донася повече приходи от своя предшественик, подобрява рекордите за най-голям дебютен уикенд в САЩ, Великобритания и Япония, ставайки най-успешния анимационен филм за годината. Печели "Златен глобус" за най-добър филм в категорията комедия или мюзикъл и "Грами" за най-добра песен, написана специално за филм, телевизия или друга визуална медия (Ранди Нюман, "When She Loved Me").  

Снимка: Играта на играчките: Пътешествието

"Играта на играчките 3" спечели през 2010 г. "Оскар" за най-добър анимационен филм и най-добра песен (Ранди Нюман, We Belong Together). Той също така спечели и "Златен глобус" и БАФТА за най-добър анимационен филм. Това е вторият най-касов филм на "Пиксар" след "Феноменалните 2".

"Играта на играчките: Пътешествието" притежава богатството на темите и всички технически, драматургични и кинематографични качества на своите предшественици и е повече от достойно допълнение в поредицата. 

Снимка: Играта на играчките: Пътешествието

Режисьор е Джош Кули ("Riley’s First Date"), а продуценти са Джонас Ривера ("Отвътре навън", "В небето") и Марк Нилсен ("Отвътре навън"). "Играта на играчките: Пътешествието" идва в кината на 28 юни на 2D и 3D. Гледайте трейлър с български субтитри във видеото по-горе.