.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Заек на Джеф Кунс продаден за рекордните 91 млн. долара (ВИДЕО)

LadyZone.bg | преди 21 седмици
„Това е една от най-важните скулптури от втората половина на 20-ти век. За мен е антитезата на Давид“, коментира председателят на британската аукционна къща „Кристис“

Скулптура на заек, направена от американския поп артист Джеф Кунс, се продаде за 91 млн. долара тази сряда в Ню Йорк. Това е рекордна цена за жив артист, казаха от британската аукционна къща „Кристис“.

Заекът е част от серия скулптури, направени от стомана и имитиращи фигури от надуваеми балони. Серията е правена през 90-те.

Джеф Кунс би рекорда на британския художник Дейвид Хокни, който продаде през ноември миналата година „Портрет на артист (Басейн с две фигури)“ за 90,3 млн. долара.

„Когато за пръв път зайчето беше показано през 1986 г. имаше много различни реакции. Мненията варираха от ужасно до страхотно“, припомня Алекс Ротер, председател на „Кристис“.

"Това е една от най-важните скулптури от втората половина на 20-ти век. За мен е антитезата на Давид (скулптура на Микеланджело). Анти-Давид. Разбира се, не е млад, фантастичен човек. Това е просто надуваем заек от неръждаема стомана“, допълва Ротер.

Мона Лиза се усмихва от чантите Louis Vuitton Кич от Джеф Кунс, разбира се
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите