.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Момичета стават пожарникари в село без момчета (ВИДЕО)

LadyZone | преди 9 седмици
В полското село Miejsce Odrzanskie има демографска мистерия - не са се раждали момчета повече от десетилетие

Обучителна доброволна пожарна команда в полско село е съставена изцяло от момичета. В родното им село има демографска мистерия – не са се раждали момчета повече от десетилетие.

Жените са значително повече от мъжете, поради тази причина момичетата от селото се обучават от малки да правят това, което традиционно се приема като мъжка работа.

Мая Голаш е най-малката от екипа пожарникари, тя е едва на 2 годинки и половина. Майка й Алдона Голаш сподели, че нейният баща и мъжът й също били пожарникари. По време на тренировките момичетата се учат как да се борят с огъня и да оказват първа помощ.

Селото има по-малко от 300 жители. От 2010 г. насам не се е родило нито едно момче. Кметът Раймунд Фришко даже е обявил награда за семействата, които имат момче.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите