.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да помогнем на черния дроб след празничните трапези (ВИДЕО)

LadyZone.bg | преди 19 седмици

Mазните храни, заседналият начин на живот и затлъстяването са сред факторите, оказващи негативно влияние върху състоянието на черния дроб. Именно след празниците е точният момент да се погрижите за този жизненоважен орган.

Първата стъпка е като научите повече за черния си дроб във видеото, което посочва данни от изследване, проведено през април от агенция BluePoint. Основните изводи от него са, че българинът не полага профилактични грижи като специализирани изследвания и промяна на хранителния режим, за да запази черния си дроб здрав.

Всеки трети българин не знае къде се намира черният дроб в тялотоЧерният дроб не боли. A eдна от причините за чернодробни заболявания е количеството на приеман алкохол, но не и неговото качество

 Ето няколко важни точки, на които всеки един от нас трябва да обърне внимание:

- Черният дроб не боли. Затова специалистите препоръчват профилактично изследване на черния дроб веднъж годишно.

 - Близо 60% от българите рядко или никога не са си правили ехографско изследване на черния дроб, а почти 50% никога не са предприемали специализирано кръвно изследване.

 - Заседналият начин на живот, мазните храни и затлъстяването са сред факторите, оказващи негативно влияние върху състоянието на черния дроб.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите