.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Доброволци спасиха китове самоубийци (ВИДЕО)

LadyZone | преди 10 седмици
Замърсяването на океаните и глобалното затопляне са сред главните фактори за самоубийства на китовете

Стотици доброволци помогнаха на пет кита, заседнали на плаж във Флорида. За да предпазят китовете от слънцето, доброволците ги преместили на сянка в плитка вода.

Три от китовете са качени на лодки, за да се върнат в Мексиканския залив. Останалите 2 кита са качени на камиони, за да получат лечение, съобщава NBC.

През 2017 г. 416 кита стигнали брега на Южния остров в Нова Заландия. Загиналите животни били около 300. Спасителните служби и местни жители успели да върнат в морето около 100 кита. Това е един от най-масовите случаи на самоубийства на морски бозайници.

Учените не знаят какви са точните причини за самоубийственото поведение на китовете. Понякога се случва, защото са стари, болни или ранени.

Когато един кит е заседнал, той изпраща сигнал за бедствие и други китове идват да му помогнат. По този начин те също загиват.

В последните години случаите на самоубийства на китовете стават все по-чести и масови. Замърсяването на океаните и глобалното затопляне са главните фактори.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите