Той със сигурност не е от нашата планета, той е светкавично бърз и нереално син. Той е таралежът Соник и този февруари се завръща не само със свръхестествените си способности, но и с нова забележителна история в невероятната приключенска продукция "Соник: Филмът".

Филмът черпи вдъхновение от една от най-иконичните поредици компютърни игри на всички времена "Sonic the Hedgehog" на SEGA и носи оригиналния почерк на Нийл Х. Мориц – продуцентът на поредицата "Бързи и яростни", "Знам какво направи миналото лято", "Всемогъщият Евън", "Трите хикса" и други.

В новия трейлър на "Соник: Филмът" зрителите ще видят скорост от друго измерение. Хиперактивният, необикновен таралеж вече е попаднал на планетата Земя и трябва да намери най-сигурния и безопасен начин да остане на нея незабелязан. Когато си шумен, дързък и неконтролируем обаче, тази мисия се оказва доста сложна. И се стига чак до цяло едно правителство, което иска да те хване.

Начело на специалната операция по залавянето на Соник е всеизвестният учен доктор Роботник (Джим Кери), който иска да се добере до свръхестествените възможности на симпатичното извънземно създание. И екшънът е гарантиран.

Много хумор, динамика и вълнуващ сюжет ни очаква със "Соник: Филмът", който събира цяло съзвездие от световни знаменитости. В ролята на доктор Роботник влиза уникалният Джим Кери, a Джеймс Марсдън се превъплъщава в доброто ченге, което въпреки, че в началото е твърдо против да се съюзява със свръхбързи таралежи, накрая ще направи всичко възможно да спаси новия си приятел. Сред останалите актьори във филма са Нийл Макдоноу, Тика Съмптър, Адам Пали и др.

Режисьор на "Соник: Филмът" е Джеф Фаулър, а сценарият е дело на Патрик Кейси, Джош Милър и Орен Узиел. Историята е на Патрик Кейси и Джош Милър. Продуценти са Нийл Х. Мориц (поредицата "Бързи и яростни"), Тору Накахара и Такеши Ито. 

Ще открие ли култовият таралеж спасение на нашата планета или именно тя ще застраши живота му? Колко трудно е да си необикновен, а да търсиш съвсем простички неща? Ще разберем заедно със "Соник: Филмът", който ще ни побърка от скорост и емоции в кината от 14 февруари. Гледайте трейлър с български субтитри във видеото по-горе, както и дублирана версия по-долу.