На 14 април любовта е "Красиво бедствие". С идването на пролетта и разбуждането на природата, страстите ще избухнат и в кината с една от най-очакваните и горещи екранизации за сезона. Продуцентите на "След сблъсъка" и режисьорът на "Секс игри" и "След сблъсъка" Роджър Къмбъл, обединяват сили и пренасят на големия екран световния бестселър на Джейми Макгуайър "Красиво бедствие", който е част от произведенията, дефинирали така наречената new adult литература, която се отличава с по-сериозното и зряло третиране на популярни младежки теми.

В "Красиво бедствие" лошото момче Травис Мадокс (Дилън Спраус) е точно това, което първокурсничката Аби Абърнати (Вирждиния Гарднър) иска… да избегне. Нощем той участва в нелегални боеве, за да печели пари, а през деня е колежанският разбивач на сърца. Но Аби не желае да има нищо общо с Травис и привидно е напълно неподвластна на чара му.

Тази липса на интерес от страна на Аби привлича Травис, който решава да я спечели като ѝ предложи облог: Ако той загуби следващия си боксов мач, няма да прави секс в продължение на месец, но, ако спечели, Аби трябва да се премести да живее с него в апартамента му за същия период от време. Травис обаче няма никаква представа, че мрачното минало на Аби е напът да изплува на повърхността и може би той най-накрая ще срещне достоен съперник.  

Сексуално заредена романтична история за привличането между противоположностите, "Красиво бедствие" разглежда по атрактивен и достъпен начин темите за любовта, ревността и принадлежността, и ще допадне както на почитателите на популярния роман на Джейми Макгуайър, така и на тези, които просто търсят по-различно, любовно киноразвлечение за началото на пролетта.

Режисьор и сценарист на "Красиво бедствие" е Роджър Къмбъл (Секс игри, Просто приятели, След сблъсъка), по едноименния роман на Джейми Макгуайър. Продуценти са Марк Клейман, Джонатан Дектър и Брайън Пит. В ролите са Вирждиния Гарднър, Дилън Спраус, Остин Норт, Либе Барер, Нийл Бишъп, Мики Дратфорд, Брайън Остин Грийн, Роб Естис и др.

"Красиво бедствие" ще ни сполети от 14 април само в кината.