От 50 години човечеството не е стъпвало на Луната. Затова на 4 февруари Луната ще дойде при нас в епичния екшън "Moonfall" на виртуозния майстор на катастрофични блокбастъри Роланд Емерих.

В най-амбициозния си проект до момента, режисьорът на световните хитове "Денят на независимостта", "След утрешния ден" и "2012" ще отведе зрителите на зрелищно киноприключение, в което носителката на "Оскар" Хали Бери (Джон Уик 3, X-Мен), Патрик Уилсън (Пазителите, Аквамен) и Джон Брадли (Игра на тронове) ще се отправят на опасна мисия до нашия естествен спътник, който крие смъртоносна тайна. Планът е прост: Спасяваме Луната. Спасяваме Земята.

В "Moonfall" мистериозна сила изкарва Луната от орбита и я запраща към неизбежен сблъсък със Земята, което ще сложи край на живота такъв, какъвто го познаваме.

Джо Фоулър (Бери) – ръководител в НАСА и бивш астронавт е убедена, че знае какъв е ключът за спасението ни, но единствените хора, които ѝ вярват са старият ѝ колега Брайън Харпър (Уилсън) и любителят на конспиративни теории К. С. Хаусман (Брадли).

Нетипичният екип рискува всичко и броени дни преди настъпването на глобалната катастрофа се отправя на отчаяна невъзможна мисия в космоса, само за да открие, че Луната не е това, което си мислим, че е…

Бомбастичен екшън, спиращи дъха сцени на разрушение и зашеметяващи специални ефекти в комбинация с дръзка история с много мистерия и провокиращи въображението елементи, както и с не малка доза хумор и симпатични герои, "Moonfall" е апотеоз в творчеството на известния с размаха и мащабите на своите филми Роланд Емерих, и ще поднесе на зрителите в кината изживяване, каквото само големият екран може да предложи.   

Режисьор на "Moonfall" е Роланд Емерих (Старгейт, Денят на независимостта, След утрешния ден, 10 000 пр.н.е., 2012), който е и сценарист, наравно с Харалд Клозер (2012, 10 000 пр.н.е.) и Спенсър Коен (Extinction).

В ролите са Хали Бери, Патрик Уилсън, Джон Брадли, Майкъл Пеня, Чарли Плъмър, Кели Ю, Доналд Съдърланд и др.

Ще се изправим срещу тъмната страна на Луната в "Moonfall" от 4 февруари само в кината.