Пандемията изцяло промени света, в който живеем. Едва ли има индустрия, която да не пострада по някакъв начин и киното не прави изключение. Прожекторите угаснаха, а камерите бяха изключени. Огромните допълнителни разходи и специалните изискванията за работа поставиха на колене дори най-големите продукции, където загубите са за милиони долари.

Снимка: Cinemotion

Това обаче не отказа хората, които създават филми да се адаптират към ситуацията. Росица Костова и колегите ѝ успяват да намерят начин да продължат и дори оптимизират работата си по създаването на някои от най-впечатляващите визуални ефекти, които виждаме в холивудските продукции.

Снимка: Cinemotion

Роси е един от най-младите 3D артисти в страната - професия, която трудно може да бъде описана. Работата ѝ е да превръща измислените герои в реални. Всички чудати същества, които виждаме на екрана, дължат "живота си" на нея.

Снимка: Cinemotion

Тя и колегите ѝ в момента работят дистанционно. Въпреки това, използват изцяло техниката, която се намира в офиса. Как става това и какви са тайните на визуалните ефекти вижте тук: