Когато е ученичка, Клаудия Шифър не смее и да си представи, че ще стане модел. Срамежлива по характер, с необичаен ръст (180 см), тя постоянно е обект на подигравки от страна на съучениците си.

Въпреки това обаче, случайнo запознанство в нощен клуб в Дюселдорф с шеф на модна агенция я подтиква да замине за Париж. През 1988-а се появява за първи път на корица на списание.

ях доста пълничка, когато стартирах", признава си топмоделът днес.

Вижте видео с нейни детски снимки, което тя публикува в Инстаграм преди дни:

Притесненията ѝ са напразни, защото скоро я забелязва самият Карл Лагерфелд. Той я прави лице на Chanel и тя се превръща в негова муза. След смъртта на дизайнера през 2007 година Клаудия казва, че той я е превърнал "от смотан тийнейджър в топмодел".

Над 1000 обложки на списания, които е украсила, ѝ носят не само състояние от над 50 млн. долара, но и рекорд в книгата Гинес.

Снимка: Getty Images

Самата Клаудия често е определено като антипод на колежката си Наоми Кембъл. "Доброто момиче" има 3 деца от английския режисьор Матю Вон, с когото са заедно от 2002 година.

"Децата ми винаги стават и си лягат по едно и също време. Дисциплината е важна за малките, тя ги кара да са спокойни", казва тя.

Днес блондинката става на 50 и публикува снимка с празничната торта:

Вижте още за нея във видеото по-горе.