От днес (21 декември) само в кината посрещаме шеметната анимация "Котаракът в чизми 2", която обещава да направи предстоящите празници още по-пъстри, забавни и приятни. Легендарната легенда, мъжагата с шпага, „Ел мачо гато“, Говорещият с „лече“, любимият на малки и големи, безстрашен котарак Пух се завръща за най-опасното си и поразяващо приключение до момента, което обаче може да се окаже и последно.

По време на безчетните си странствания Пух е изгубил почти всичките си животи. Когато пред него се открива възможност да си върне загубеното, чрез митичната Звезда на желанията, дръзкият разбойник се отправя на вихрено пътешествие, за да я открие. Но той не е единственият, който я търси – по петите на звездата са свирепи и страшни противници в лицето на Златокоска и престъпното семейство на Трите мечки, „Големия“ (и напълно смахнат) Джак Хорнър и ужасяващият ловец на глави Големия лош вълк.

За първи път откакто се помни, Котаракът в чизми усеща парализиращата сила на страха, а единственото, на което може да разчита, е съмнителната помощ на бившия си партньор Кити Лапичката и дрипавия, бъбрив и представящ се за котка, несломимо жизнерадостен помияр Перо. Ще намери ли сили Пух да пребори себе си и да се превърне отново в легендата, която всички познават и каква е цената на най-съкровеното ни желание?

С "Котаракът в чизми 2", всепризнатото анимационно студио DreamWorks Animation по изключително оригинален и артистичен начин ни разкриват една нова страна на обичаната вселена на Шрек, който ще спечели сърцата както на верните почитатели на Пух, така и на тези, които за първи път пристъпват в този невероятен приказен свят. Поглед към неповторимата атмосфера, забавния тон и уникалната визия на филма ни дава ексклузивен клип, в който Пух (малко преди да разбере, че животите му вече са кът) се изправя срещу страховит гигант, безстрашен, както винаги.

Режисьор на "Котаракът в чизми 2" е Джоел Крофърд, а продуцент е Марк Суифт, които са творческият екип, отговорен за хита на DreamWorks Animation Круд: Нова епоха. Изпълнителен продуцент е създателят и изпълнителен директор на Illumination Крис Меледандри.

Желание си намисли и с "Котаракът в чизми 2" от днес в кината го сбъдни.