Андреа Бочели ще изнесе концерт на Великден, за да повдигне духа на хората за празника с "послание за любов, изцеление и надежда", докато светът се бори с пандемията от новия коронавирус.

Италианската оперна легенда ще изнсесе концерт в неделя в историческата катедрала Дуомо в Милано, който ще бъде предаван на живо в YouTube. 

Емблематичната италианска катедрала е затворена за посещения на фона на пандемията на коронавирус, така че ще бъде празна по време на изпълнението на Андреа Бочели.

Андреа Бочели пее по време на погребението на Лучано Павароти в Дуомото на Модена на 8 септември 2007 г.
Снимка: Getty Images

Емануеле Вианели, който свири на орган в катедралата, ще бъде единственият акомпанимент на Бочели, като заедно ще изпълнят религиозни песни като "Ave Maria" и "Sancta Maria".

Концертът "Бочели: Музика за надежда" (Bocelli: Music for Hope) е предвидено да започне в 19:00 ч. местно време в Италия. Изпълнението на живо ще може да бъде гледано в YouTube канала на Бочели.

"За мен е истинска чест и щастие да приема поканата на града и Дуомото на Милано", заяви Андреа Бочели. "Вярвам в силата да се молим заедно; вярвам в християнския Великден - универсален символ на прераждането, от който всички - независимо дали са вярващи или не - наистина се нуждаят в момента."

"Тази година Великден ще бъде много различен за всички нас. Радостното спокойствие, което обикновено носи този ден, беше силно смутено от пандемията. Сигурен съм, че необикновеният глас на Бочели ще бъде прегръдката, която ни липсва днес - силна, специална прегръдка, способна да стопли сърцето на Милано, Италия и света", заяви кметът на Милано Джузепе Сала.

Фондация "Андреа Бочели" също стартира спешна кампания в платформата GoFundMe, за да помогне на болниците да закупят оборудване за защита на медицинския персонал от коронавируса.