Какво е Хелоуин без страхотии – черепи, маски, духове, кръв и тикви...? Денят от години се празнува на 31 октомври вече и у нас. Идеята е участващите в маскарада да са със специален грим или с маски, облечени в атрактивни костюми, да носят светещи тикви, а децата да ходят по другите къщи и да искат бонбони. Забавно и интересно ще е да сте преобразени от главата до петите, но ако времето ви притиска, наблегнете на маникюра. Мартина Стоянова предлага няколко варианта за хелоуински нокти, декорирани с любопитни картини, носещи духа на празника. Ето и поясненията - стъпка по стъпка, които дава маникюристката. Не пропускайте да изгледате и видеото за въдхновение и детайли!

Снимка: Евгений Милов

Подготвяне на ноктите

Ръцете и ноктите на клиента се дезинфекцират. Ноктите се оформят спрямо формата, която клиентът желае, а след това плочката им се матира с буферно блокче. (Ако има счупен нокът, за да се запази дължината на маникюра на всички нокти, той може да бъде изграден с UV гел.)

Поставя се гел за премахване на кожичките и те се избутват навътре или се изрязват, което е спрямо искането на клиента.

С помощта на тампон ноктите се избърсват стриктно със спирт, върху тях се нанася обезмаслител без киселина и се изчаква да изсъхне около 30 секунди.

Нанася се базата, а след нея гел или гел лак, което зависи от клиента.

След като маникюрът е готов, се поставя олио върху кожичките на пръстите, което ги подхранва и омекотява. А целите ръце се масажират с хидратиращ лосион.

Идеи 

Снимка: Евгений Милов

Маникюр с паяк

Върху естествените нокти, първо е нанесен гел, а след това черен и бял гел лак. Върху бял нокът се рисува паяжина с черна гелова боя и се фиксира за 30 секунди в LED лампа. Другият бял нокът се декорира с паяк, който се прави с черна гелова боя и отново се фиксира в лампата за 30 секунди. След това ноктите се запечатват с топ лак без лепкав слой и са готови. На другата ръка върху един от черните нокти се рисува силует на череп, който се прави с бяла гелова боя и се фиксира в лампата. След това с черна гелова боя се правят пукнатини по черепа. С черна гелова боя отново се контурират черепа, очите и зъбите и пак се фиксира. После се слага топ лак – мат, изпичат се ноктите и са готови.

Снимка: Евгений Милов

Маникюр с тикви

Нанася се база и се изпичат ноктите за 30 секунди в LED лампа. След това се слагат два слоя оранжев лак и се запечатва маникюра с топ лак. Някои от ноктите остават лакирани само с база, за да се декорират. С тънка четка, с оранжевия гел лак се рисува тиква и се изпича картинката за 30 секунди. Със зелена гелова боя се прави самото стъбълце и няколко листенца върху тиквата и пак се изпича в лампата. След това с тънка четка се контурира тиквата с черна гелова боя и отново се фиксира в UV лампата за 30 секунди. Декорираните нокти се запечатват с топ лак. 

Маникюр, напръскан с кръв

Слага се твърда база върху ноктите, защото са прекалено меки, и се изпичат в LED лампа за 30 секунди. Нанасят се два слоя бледорозов гел лак и пак следва изпичане,  запечатване с топ лак и фиксиране в лампата. Смесва се малко червена гелова боя с топ лак без лепкав слой и за да се разреди, се слага и малко червен гел лак. С четка се правят пръски по ноктите, като се имитират следи от кръв. След това с тънка четка се взима от сместа и допълнително се украсяват ноктите, както ни харесва. Може и по кожичките около тях да има следи от червената смес, което създава илюзия за течаща кръв. След това отново се фиксира с топ лак без лепкав слой.

Маникюр с клоун

Предварително ноктите са лакирани с черен лак с брокат. След това се нанася бяла гелова боя, за да се оформи образа на клоуна. Ноктите се „изпичат” в LED лампа за 30 секунди. После с червена гелова боя се подчертават частите на лицето му, като се имитира разтечена кръв. Отново следва фиксиране в LED лампа за 30 секунди. С черна гелова боя се прави контура на лицето, очите и устните и пак се изпича. На финала маникюрът се запечатва с топ лак, с диамантен блясък.

Снимка: Евгений Милов

Маникюр с призрак/дух

Върху предварително лакиран нокът с черен гел лак, се рисува с бяла, гелова боя силуета на духчето. Изпича се в LED лампа за 30 секунди. След това с черна гелова боя се оформят очите, носа и устата. Пак се изпича за 30 секунди и се запечатва с топ лак, с диамантен блясък. На единия от ноктите има фигурка на пистолет, която е фиксирана с gum gel.

Снимка: Евгений Милов