Всяко лято на Крис Захариев е изпълнено с динамика и пъстри преживявания. Често е на път - понякога из България, друг път зад граница, а тази година ще комбинира пътешествия из родината с посещения и в чужди страни.

"Ще имам пътувания извън страната, но не защото се опитвам да избягам. Аз България супер много си я обичам, просто така се получи", каза Крис Захариев в интервю пред Ladyzone.bg.

Първа спирка това лято и този месец за Крис е Италия, където ще снима проект в компанията на приятели. Другите му две спирки в чужбина за лятото са Кан, Франция и Сараево, Босна и Херцеговина. И на двете места го зоват не просто работни ангажименти, а го очакват участия в европейски кинофестивали. 

Снимка: Евгений Милов

В Кан младият български кинорежисьор участва с дипломния си филм "Един асансьор разстояние". През 2020 г. Крис печели наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев". Така се запознава и с Деси Тенекеджиева, която продуцира "Един асансьор разстояние". Филмът, с който той се дипломира от НАТФИЗ, е селектиран в панорамата "Short film corner". Целта на тази панорама е да се фокусира върху млади кинотворци от цял свят и да ги срещне с режисьори, продуценти и дистрибутори.

"Общо взето всичко, което може да ти помогне, да те укрепи като млад артист, да можеш да направиш нужните контакти. Супер е измислено за такива млади артисти като мен, които сега стъпваме в този занаят", каза Крис.

След участието си в Кан на влогъра му предстои и пътуване до Сараево, където филмът му е сред избраните 8 продукции от европейски държави в кинофестивала "Sarajevo Youth Film Festival", като ще се бори за наградата.

Август месец Крис е отделил за пътувания и почивки из България. 

"Много искам това лято през август да прекарам някакво време на Черноморието, защото имам чувството, че съм изпуснал много. От две години и нещо не съм ходил. Бил съм там няколко уикенди, но не се брои", допълва той.

Снимка: Евгений Милов

От миналата година Крис планира заснемането на продължението на проекта му "Да се изгубиш нарочно". Все още няма ясна дата за излизането му, но той е категоричен, че с или без спонсори втора част ще има. За сметка на това пък в момента Крис монтира два бонус епизода "Да се изгубиш нарочно: Африка", които планира да излезнат съвсем скоро. 

Младият кинорежисьор признава, че рядко му остава време да си почине. 

"Обичам работата си, но в един момент, когато жонглирам с много неща и то става прекалено много и изпускам някоя от всички дини, които нося", споделя той.

Ние му пожелаваме да успее да намери време и за себе си в пълния му график, а тази сряда може да гледате гостуването му в подкаст поредицата "Малки разговори с Ladyzone", където ще ни разкаже за своите пътувания до тайни кътчета из България!