2020 година ни отне много неща, но не може да ни отнеме конкурса "Плеймейт". Днес в студиото на "Преди обед" гостуваха 7 от 10-те финалистки в надпреварата. Седем, защото останалите три нямаха физическата възможност да бъдат в София.

„Всъщност това не е конкурс за красота, а за израстването, промяната, развитието. Целта ни е да покажем как едно неизвестно момиче може да разцъфти в хода на конкурса. Това е съвременен вариант на Пепеляшка“ – обясни Любен Дилов, главен редактор на най-мъжкото списание у нас.

Представяме ви участничките в конкурса.

Диана Габровска

Снимка: bTV Media Group


Тя кандидатства за кмет на Момин проход, като името й нашумя покрай актовите снимки от личния й компютър, озовали се в интернет.

„Проблемът не е в снимките, а в начина, по който излязоха. Някой реши да се възползва... Имам синове на 5 и 7 години, които знаят за участието ми в конкурса. За тях майка им е най-красивата“ – сподели Диана, която вече е била на корицата на мъжкото списание.

„Аз съм го минал това, защото майка ми се снима в Playboy преди много години. Да не ти казвам какво беше“ – добави водещият Сашо Кадиев.

Биляна Димитрова

Снимка: bTV Media Group


„Родителите ми не одобряват участието ми в конкурса. Спряхме да комуникираме с баща ми. Това е борбата ми за еманципация“ – призна Биляна, която учи актьорско майсторство.

Симона Галинова

Снимка: bTV Media Group


Първият транссексуален участник в конкурса сподели, че родителите я подкрепят.
„Отдавна приемам женски хормони и започнах да се променям. Направих си операция в Бразилия“ – сподели Симона, която при раждането си е от мъжки пол.

Юлияна Башева

Снимка: bTV Media Group


„Участвам, защото искам нещо различно да ми се случи. Вкъщи гледам детето си, което е на три и половина, готвя, чистя и имам нужда от нещо ново. Два пъти се бях записвала за конкурса, но все се отказвах. Нямам корекции по тялото“ – разказа Юлияна Башева от Кокаляне, която учи за медицинска сестра и по тялото си има доста татуировки, изобразяващи огнестрелни оръжия.

Ани Грудева

Снимка: bTV Media Group


„Често ме питат дали гърдите ми са естествени. Да, естествени са. Много жени дори ме молят да ги пипнат“ – сподели Ани, която е само на 21 години.

Деница Иванова

Снимка: bTV Media Group

„Повечето ми познати не бяха очаровани от решението да участвам в конкурса, но това си е моят живот... В момента нямам гадже“ – призна 24-годишната Деница от Монтана, която се занимава с маркетинг в социалните мрежи.

Ева Славова

Снимка: bTV Media Group


„Танцувам в нощни клубове от 10 години вече. Смятам, че разголеното женско тяло е вид изкуство“ – призна Ева, която има 9-годишна дъщеря.

Целия разговор в студиото можете да видите тук: