Актрисата Лорина Камбуров почина неочаквано в Москва след усложнения заради вирусна пневмония. За приятелството и работата си с нея разказват актрисата София Бобчева и музикантът Росен Пенчев в "Тази сутрин". Талантливата звезда от сериала на bTV "Скъпи наследници" е работила и с двамата по различни проекти, а освен това са били и близки приятели. 

"Трябва да се живее, докато можеш" - това е написала Лорина на своя приятелка за работата си в Русия." - споделя актрисата София Бобчева, с която Лорина си партнира в сериала. 

От снимачната площадка тя си спомня, че с нея се е работило "прекрасно".

"Лорина беше по-малка от мен, но до нея чувствах закрила и спокойствие. Уж по-малката, а имаше някакъв заряд в нея!" - уточнява тя.

София Бобчева нарича Лорина красив, усмихнат и топъл човек. Споделя, че я чувства като част от семейството си и нейната смърт няма да промени това усещане. 

Лорина Камбурова оставя след себе си не само филмови роли, но и много музика. С музикантът Росен Пенчев имат обща музикална група - Ross’N Lorina. Двамата работят заедно от около 6 години и имат издаден албум.

За последно са се виждали през 2020 г. на разходка в парк. В последните дни са поддържали комуникация основно с писане. Причината според Росен Пенчев била, че Лорина отказвала да се чуват, защото вече трудно говорела. Лорина е била приета в болница точно около премиерата на новия си филм "Любов и чудовища", който излезе в Русия преди около месец. Тя е имала двустранно възпаление на белите дробове.

За последно музикантът й изпраща снимка от негово музикално участие в Благоевград. На кадъра се вижда техен плакат. 

Музикантът си спомня, че на някои участия Лорина е имала проблеми със стабилността на гласа си, заради белодробното заболяване, от което е страдала. Актрисата е имала белодробни проблеми и е очаквала трансплантация във Виена.

"Тя беше натрупала огорчение от много неща в България. Лорина е един от хората, които събират много любов, но имаше и много омраза, която се сипеше по нея. Но тя е много силна, винаги намираше начин да продължи напред." - разказва още музикантът.

Той сподели и за друг неин талант, а именно да преподава.

"Можеше да говори и да преподава по страхотен начин. Като влезеше при децата, ставаше ефрейтор. Имаше железен усет и можеше да развие това нещо също. Децата много я обичаха. Аз самият и виках  дѐте. Като дете или малка сестра я усещах, а тя мен - на ръба между брат и баща. Това е нещо, което остава!" - така споделя, че ще я запомни Росен Пенчев.

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg