Срещаме ви с момчето, за което целият живот е музика. Илин Илиев е трето поколение музикант, а след като се качи на сцената на "Гласът на България", той вече работи и по своя авторска музика. 

Дни след като се качи на сцената на "Гласът на България", Илин Илиев вече гледа към бъдещето и работи по своя авторска музика далеч от родината си в Лондон.

"Животът на артиста е едно огромно себепознание. Един артист е длъжен да опознава своите качества и да ги споделя с хората", сподели Илин. "Аз също инвестирам време в това да композирам музика, да се упражнявам, най-вече да пътувам. Много е важно за човека на изкуството да има възможност за по-широк мироглед. Затова съм и в Лондон в момента."

Младият талант казва, че участието му в "Гласът на България" е едно от най-важните решения, които е взимал.

"Беше изключително спонтанно решение. Вървейки за една от много репетиции, които имах тогава, видях плакат, че има прослушване в Пловдив. Реших да се запиша, тъй като съм окуражаван през годините от майка ми, баща ми, дядо ми да пея. От малък ми е бил ясно в душата ми, че искам да правя това. Знам, че имам качествата, знам че имам усет и продължавам пътя."

Точно тази увереност и неговите качества, направиха впечатление на журито. Но само един човек успя да привлече Илин в отбора си - Иван Лечев.

А посланието на Илин към всички бъдещи музиканти, които искат да се докоснат до голямата сцената е: Всеки е талантлив, има възможности и е много важно да вярва в тях, без значение какво му се казва, без значение колко е обезкуражаван. Бих казал на хората да имат кураж и надежда!"