Дни след като навърши 50, Стефан Вълдобрев бе първият гост с физическо присъствие в "Шоуто на Николаос Цитиридис" от много време насам. Ето какво сподели той.

Отказвах да ти гостувам по „Скайп“, защото там изглеждам малко по-дебел (смях).

Рождения ден го отпразнувах на терасата вкъщи, на едни пуфове и с много алкохол под хубавото майско слънце.

Не е объркващо да си режисьор, музикант, актьор, текстописец и т.н., защото то е едно и също. Винаги разказваш една история, просто средствата са различни.

Много хора са ми повлияли в творческото израстване. Гледал съм от тях и съм „купувал“, без те да знаят. В началото дори съм и „крал“. Не знам как да изразя благодарността си към тях.

На Станимир Трифонов например дължа първата си главна роля в киното („Изпепеляване“).

Снимка: Олег Попов

Написах „Книга за песните“, но се сетих, че не всички хора познават песните ми. Затова направих пояснително клипче в „Ютуб“ за всички 41 глави от книгата. Дъщеря ми Мария режисира тези клипчета. Строяваше ме в две редици и ми правеше забележки като истински режисьор. В момента завършва кино.

Снимка: Олег Попов

Песента „Рай“ написах, като ползвах колегата Шекспир. Тогава беше модерно филмите да се рекламират с песни и ние решихме да рекламираме спектакъла „Много шум за нищо“ в Театъра на армията с песен. Миксирах сонетите на Шекспир и така се получи текста.

Целия разговор можете да видите тук