Симона е посещавала школата по актьорско майсторство на Малин Кръстев като малка. Чак сега, 10 години по-късно, се срещат професионално във филм. Изкуството винаги я е влечало. Актрисата и водещата на CoolT са посещавали една и съща танцова школа като деца.

Симона завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов, който винаги е бил не просто преподавател за своите студенти, а много близък и добър приятел.
Младата актриса споделя, че винаги е изпитвала голямо уважение и респект към Мастера.

“Той беше много грижовен към всичките си студенти.” споделя младата актриса.

Първият режисьор на Симона е Боил Банов, бивш министър на културата. Първата постановка, в която актрисата играе, се случва благодарение на Стефан Данаилов.

“Докато учихме, той никога не ни е спирал дори да се снимахме в някоя реклама или студентско филмче, напротив даже ни поощряваше да снимаме повече”.

Първият актьор, с когото младата актриса си партнира, е Чочо Попйорданов.

Няма да забравя каква сценична треска имах на предпремиерата, причерня ми, изтръпнаха ми ръцете, но никога няма да го забравя.

На 23-ти ноември излиза филмът “Чичо Коледа”, в който Симона Халачева играе и е част от “Киномания”. В него също участват Филип Аврамов, Аня Пенчева, Малин Кръстев и др.

“Той ми припомни неща, които съм забравила” разказва Симона за това какво е да си партнираш на екрана с учителя си, в нейния случай в лицето на Малин Кръстев.

Филмът е много забавен, семеен, може да се гледа от всички” споделя актрисата за филма.

Тя играе момиче, на което е отнета възможността да се движи и е в инвалидна количка. Акцентът не е върху личната й драма, фокусът е върху нейната борбеност и пътя към шанса тя да проходи отново.

Филмът е с щастлив край на много нива. Тази Коледа вместо “Сам вкъщи” могат да си пуснат българския филм “Чичо Коледа”.

“Мисля, че хората имат нужда точно от такъв тип кино в момента, от нещо, което няма да ги натовари, няма много психологически да задълбава в някакви неща. Просто зрителят ще седне, ще се смее от сърце и няма да усети как минават 2 часа.”