Актрисата Силвия Драгиева участва в сериала "Татковци" по bTV в ролята на властната директорка на детска градина Дана. В студиото на "Преди обед" тя разказа любопитни подробности от снимачния процес. Така например по време на снимките тя удря шамар на колегата си Христо Пъдев, но това не е по сценарий. Целият снимачен екип замълчал за около 10-15 секунди, след което всички се втурнали да гледат на монитора този „знаменит шамар“, както го нарича актрисата.

„Аз не го бях намислила предварително, но някак си ръката ми подскочи вследствие моята ангажираност към образа. Разбира се, повечето от шамарите ги уговаряме предварително с екипа!“, обясни Силвия.

Образът на нейната героиня Дана е на властна и темпераментна жена. Силвия каза че има известна прилика между тях двете. Актрисата дори е променила цвета на косата си в името на своя образ в „Татковци". Тя приема Дана Гигова толкова присърце, че вместо да се снима за сериала с перука, се съгласява да боядисат косата й в този ярко червен нюанс. Цветът е създаден от коафьора Грети Манчева.

„Тя (Грети - б.а.) успя да предаде тази нестандартна визия от раменете нагоре заедно с тази огнена коса. Изведнъж образът на Дана се оживи, стана малко по-парещ и готов за действие“, каза актрисата.

Интересен факт за живота на Силвия Драгиева е, че тя никога не е напускала страната, защото се страхува да не я отвлекат.

Никога не съм напускала България! Имала съм много предложения, но към настоящ момент съм отказвала. Чувството ми за превишена себестойност, защото съм оригинален, ценен индивид ме кара да се притеснявам от посегателства върху личността! Тук, в България всичко ми е познато, понеже обичам да контактувам с хората и имам много приятели, познати във всички сфери. А когато отида някъде в чужбина, където не познавам никого, кой ще гарантира моя суверенитет?“, попита Силвия Драгиева в студиото.

Все пак сподели, че благодарение на писателя Габриел Гарсия Маркес и на неговото майсторство да описва природата в магически реализъм, ако все пак някога реши да напусне страната, би желала да отиде в Колумбия.

„Благодарение на собствения ми характер съм стигнала до тук, до вашето мечтано внимание. Отне ми 20 години труд, професионализъм, воля и дисциплина, които са моите любими думи‘‘, заяви актрисата за кариерата си до момента.

В сцена със Стоян Дойчев

Житейският й път е цветен. В началото на образованието си Силвия Драгиева се занимава с геодезията и картографията, преди да осъзнае, че желае да бъде на театралната сцена и екрана. Прекъсва във ВИАС и записва в Нов български университет (НБУ) „Реклама за кино и телевизия“. Впоследствие, след представление на Мариус Куркински - „Дамата с кученцето“, решава да се занимава само с театър. Кандидатства в НАТФИЗ, но още на първия изпит влиза в пререкания със Стефан Данаилов и както каза тя „цялата сграда се разтресе от крясъците ни“, така и не я приемат там. Затова накрая се записва в театралния колеж „Любен Гройс“ в първия клас на Георги Новаков.