Бургас за пореден път ще запее песните на Ваня Костова - този път в нейна памет. В първата вечер на август сцената на Летния театър ще стане домакин на концерт, посветен на певицата с незабравим глас от формация "Тоника". От сцената на Летния театър ще запеят също Боян Михайлов, син на певицата и нейната внучка.  

"Тя е наследила нейното добро сърце и музикалност" - разказва наследникът на Ваня Костова, за дъщеря си Ванеса. "Надявам се да се превърне в част от четвъртото поколение певци в нашия род."

Със свои изпълнения на песни на Ваня Костова ще се включат и други певци. Според сина й е много трудно да се пее нейна песен. 

"Трябва да се абстрахираш от нейното изпълнение, за да я изпееш като себе си" - уточнява той. 

"Ще се случи нещо много хубаво, но и тъжно" - споделя за предстоящото събитие композиторът Стефан Диомов. Първата част на музикалното събитие ще бъде по автобиографичната му книга „Белите и черни клавиши на моя живот“, а втората ще бъде изцяло посветена на Ваня Костова. 

В събота (31.07) Бургас ще бъде домакин и на националния конкурс за песен "Бургас и морето". На него синът на Ваня Костова изпълни песен по нейна музика, която никога досега не е пята.

"Песента не е звучала никъде, явно майка ми е искала аз да я изпея. Преди две години изплю  камъчето и каза, че ако аз не я изпея, и тя няма да я пее" - издава повече за изпълнението синът на обичаната певица от формация "Тоника".

Тя е по музика на Ваня Костова и стихове на Пламен Гочев.