Любов като театрална постановка – такъв е романтичният живот на една от най-обичаните и привлекателни двойки в България. Деян Донков и Радина Кърджилова бяха гости в предаването „120 минути“ по bTV, за да разкажат за пътя си като двойка и като партньори на театралната сцена.

Двамата се запознават задочно – Деян я гледа на изпит в НАТФИЗ, а тя по-рано го е гледала в пиесата „Дон Жуан“. Радина си спомня, че докато е била в театъра, около нея е било пълно с жени, които са въздишали по Деян. Тя самата не е била впечатлена, но след това се запознават лично и днес тя е луда по него и по двете момчета, които имат заедно.

След като любовта между тях пламва, двамата актьори пренасят изкуството в реалния живот. Тъй като Радина живее на първия етаж, Деян е идвал под балкона ѝ, за да ѝ се обяснява в любов и да ѝ прави подаръци.

Радина стана майка за втори път преди малко повече от три месеца. Тя посрещна на бял свят малкия Йоан. По-голямото ѝ момче наскоро навърши 5 години и е щастливо да си има брат, макар че първоначално малко се е изплашил, след като е видял снимка на новороденото, все още с пъпна връв.

Идването на Йоан не беше съвсем безпрепятствено, както почитателите на актрисата знаят. Дни преди да роди, тя се разболя от COVID и го изкара много тежко. Радина не пожела да разкаже повече за преживяването си, по разкри, че е била на легло с болки в мускулите и е трябвало да пие антибиотик, въпреки бременността си.

Вирусът не е подминал и Деян Донков, който се е разболял между двете дози на ваксината. За щастие и двамата са се оправили без сериозни последици, но предупреждават хората да не подценяват опасността от вируса.

Сега животът им се върти предимно около децата, особено при Радина. Въпреки това, с помощта на майка ѝ, актрисата не е изоставила напълно театралната сцена. Двамата с Деян участват заедно в „Любовникът“, който Деян режисира.

Най-голямото предизвикателство пред общата им изява е било това, че са семейство. За да могат да си вършат работата както трябва, се налага да се абстрахират от връзката си извън сцената и според Деян Донков това е най-силното доказателство за професионализма им.