Често го наричат новият Стефан Данаилов и българският Ален Делон. Той е Павел Иванов и звездата му на малкия екран изгрява в сериала „Татковци“ на bTV, където влиза в ролята на Тодор. „Чувствам се изключително добре. И това не е благодарение единствено и само на добре написаната роля, а най-вече на това, че екипът, който седи зад създаването на „Татковци“ е много опитен“, каза Павел. Споделя също, че ролята на Тодор е трудна, а опит черпи, наблюдавайки своя брат и неговото дете.

Какво е общото и какво е различното между Павел и ролята му в „Татковци“? Като основна разлика актьорът посочва спокойствието и уравновесеността на Тодор – това са качествата, които той самият би си „откраднал“. Добавя, че в живота често действа първично и емоционално, докато екранният му образ премисля внимателно всеки свой избор.

Феновете на Павел Иванов могат да го гледат на сцената на Народния театър, където влиза в ролята на Рачо Драгалевски в спектакъла „Двубой“, режисиран от Мариус Куркински.

Комедийни или драматични роли предпочита да играе младият актьор? „Предпочитам да намирам смешното и тъжното всеки един сюжет“, отговаря Павел. Добява, че „Ако ролята може да се категоризира в един от тези два параграфа“, тя няма да е пълноценна.

Благодарен е на Стефан Данаилов, в чийто клас изучава актьорско майсторство. Той е и човекът, който още във втори курс го препоръчва на държавния театър. По тази тема Павел добавя, че „Много, много са вярвали на неговото набито око“.

Прякорът новият Стефан Данаилов тръгва от Аня Пенчева, с която се срещат в първите му дни в Народния театър. Тежки ли са тези определения? „Приемам ги с усмивка, щото това е удоволствие да те нарекат така. Но не трябва да забравяме, че личности като Стефан Данаилов няма как да бъдат повторени“, признава Павел.

В чест на Стефан Данаилов Павел и негови колеги са в начален етап на създаване на театър с името на любимия на поколения българи актьор.

Вижте повече във видеото от гостуването на Павел Иванов в COOLt.