Лъчезарният кулинар Лео Бианки сподели в „Преди обед“ за голямото изпитание, през което е преминал. Преди около два месеца той получава болки в стомаха. Изследванията показват кръв в урината и понеже повечето му роднини по майчина линия са били болни от рак, Лео решава да направи допълнителни изследвания.

„Оказа се, че първият свободен час за колоноскопия е след 20 дни и започна кошмарното чакане. Изгубих апетит и спрях да ходя на работа, защото всеки ми казваше „много си блед, очите ти са различни“. Не излизах и изпаднах в депресия. Мислех за най-страшната диагноза и не можех да спя. Плачех много“ – призна Лео Бианки.

На 12 октомври след събуждането от упойката медицинската сестра му съобщава чудесната новина, че няма рак, а единствено гастрит.

Сега Лео живее втори живот и тъй като е хипохондрик, е започнал онлайн консултации с италиански психолог, за да подобри менталното си състояние.

„Вече гледам на живота по друг начин. В скоро време отново ще готвя в „Преди обед“ – сподели Лео, който заради гастрита е променил начина си на хранене – без чисто кафе, без пикантно, пържено и домати. За да се храни по-бавно и с по-малки хапки, той яде с клечки.

Във видеото горе ще чуете и разказа му за пътуванията с Лучия и двете деца до Египет и Маями, САЩ.