Тя е едно от най-популярните и емблематични лица в модния бранш в България. Успешната й кариера на модел и манекен започва, когато е едва на 17 години. През 1998 г. печели титлата „Мис България“. Следват победи в редица международни конкурси за красота и в продължение на години тя е едно от най-търсените рекламни лица на редица популярни модни брандове.

Богатият й професионален опит в бранша й помага тя да започне кариера и като дизайнер. Само преди няколко месеца тя създава модния бранд Queen by NG, който вече е отличен в престижните годишни награди „Златна игла“ за успешната си премиера на българската модна сцена.

„Исках да направя мода за съвременните кралици, защото всяка жена заслужава да се чувства и да изглежда като кралица. Надявам се българката да има малко повече самочувствие днес“, казва една от най-красивите дами у нас Наталия Гуркова.

Носителката на титлата „Мис България“ 1998 споделя за смелия, но естествен ход, който прави, с основаването на модната линия Queen by NG и посланието, което отправя с дизайнерското си творчество.

Идеята за бранда възниква отдавна, но обстоятелствата са тези, които са забавили реализирането й. Бутикът е отворен само преди два месеца и първото му официално представяне е в края на септември, а модната колекция вече се радва на признанието на колегите й, но най-вече на дамите, които държат на визията си.
„Queen by NG е моето послание към българската жена. Създавам рокли, които аз бих носила“, казва Гуркова.

Тя е посветила целия си кариерен път на развитието в модния бранш. Има огромен опит на модната сцена, но зад кулисите вижда друго.

„Човек трябва да се реализира в онова, в което е добър или какво се казва, камъкът трябва да си тежи на мястото“, категорична е тя.


Гуркова говори със страст и вдъхновение за работата си в поредицата „Жените на България“. Тя споделя и целите за бутика си, но казва, че планува всичко в по-краткосрочен план, тъй като човек може да се разочарова, когато има твърде големи очаквания.

„Амбициозна съм, но не в лошия смисъл. Преследвам желанията си и не ги оставям за утрешния ден, но не забравям, че понякога получаваме удари от съдбата и животът ни може да се преобърне“, казва Наталия.
Носителката на титлата „Мис България“ 98 вече е получавала подобни житейски удари с убийството на съпруга й Джордже Михалевич преди пет години. Загубата на любимия човек променя мирогледа на Наталия завинаги. Трагедията я изпраща в друга посока, но отключва и неподозирани възможности у нея.

„Силата на човек се показва в най-трудните му моменти. Моята я намирам в семейството ми, във вярата в Бог и в мен самата. Преди да ти се случи най-лошото дори не знаеш на какво си способен и какъв потенциал имаш“, споделя Гуркова.

Цялото интервю с нея може да гледате в „Жените на България“: