За пръв път в българския ефир водещ на предаване проведе интервю изцяло в Метавселената - харизматичната водеща на „Геймър“ по bTV Action Натали Трифонова говори с Адам Райноха.

Той е един от основателите на реалности в Somnium Space, свят изцяло в Metaverse. Интервюто е първото по рода си за българския ефир - а вероятно и за световния - тъй като и водещият, и гостът се намират в Метавселената.

"В момента Метавселената изглежда като грозна игра отпреди 15-20 години, но това, което се очаква след време е да бъде по-хубаво от истинския живот", коментира Натали, като за интервюто ѝ с Райноха е създаден специален аватар по неин образ.

Снимка: Facebook/@Natali Trifonova

Ето какво сподели самата Натали Трифонова за преживяването си в Метавселената пред Ladyzone.bg.

Облечена си в черно и с високи ботуши – кой и как избра как да изглежда твоят дигитален близнак в Метавселената?

Създателите на Somnium Space направиха аватар по мое подобие. Аз до последно не го бях виждала и ми беше много любопитно, когато влизах в Метавселената за интервюто. Нямах търпение да видя как изглеждам в този свят. Трябва да призная, че доста добре са усетили стила ми. Харесвам дигиталната мета Натали.


Как би изглеждала, ако трябва отново да си имаш свой герой в Метавселената - коса, рокля, обувки?

Може би ще направя аватар с малко по-дълга коса... Иначе тези ботуши не бих ги сменила, жестоки са!

Какво беше чувството, докато си в Метавселената и когато излезе от там?

Това е най-лудото интервю, което съм правила! Телепортирах се, летях, играх боулинг и пейнтбол, а физически бях в студиото на bTV в София! Все още ми е трудно да свикна с очилата за виртуална реалност, защото предизвикват главоболие и световъртеж, но вярвам, че технологията ще става все по-прецизна.

Метавселените ще ни предложат следващо ниво на комуникация и ще ни позволят да създадем свой свят, в който живеем, общуваме, работим и се забавляваме. Ще ни позволят да бъдем такива, каквито преди само сме си представяли! Да, има нещо много плашещо в тази концепция, но и същевременно се възхищавам на умовете, отговарящи за този технологичен напредък! На нас ни остава само да чакаме и да видим как ще се развие този проект и дали това е бъдещето!

Вижте интервюто на Натали Трифонова от Метавселената във видеото.

Цялото предаване "Геймър" гледайте на bTV Plus