Две сестри със страст към модата, създават собствен бранд преди 10 години. Успехът им преминава границите на страната, а целта им е да представят България на световно ниво. За отбелязването на годишнината, Мими и Мая организират модно ревю. Историята им разказва стажант-репортерът Йоана Бончева.

Мими Ненкова и Мая Топчиева са млади бизнесдами, още от деца модата е тяхната страст, а днес те отбелязват 10 години на българския пазар. Брандът им е разпознаваем, а дрехите им са част от гардероба на много известни българки. Най-новата си колекция посвещават на годишнината на брада.

„Това което следвахме за последната колекция, която предстои да излезе до броени дни, нашето вдъхновение беше една дестинация и тя е Позитано и последният ни принт беше вдъхновен именно от това прекрасно кътче“, разказа Мими Ненкова. „Също така ние много обичаме да си отправяме различни предизвикателства към нас самите. Тази година приехме предизвикателството на "Верано Азур" да облечем техните вина – бяло и розе, в наш авторски принт .“

Колаборацията между двете марки е едва началото, а целите, които си поставят не са малки.

„Надявам се, че ние, ще сме тази марка, която, ще постигне световен успех“, сподели Мая Топчиева. „Това е нашата 10 годишна цел и всеки ден се събуждаме с тази мисъл и се стремим да я постигнем. В 26 държави продаваме, но си мечтаем нашата експанзия да продължи и да става все по-голяма.“

Като всеки успех и зад този се крие много труд. Затова и съветът им към тези, които си мечтаят за световен успех в модата, е да приемат, че пътят им няма да бъде лесен.