Днес е десетият ден от положителния тест за COVID-19 на Мила Михова, като оперната певица се включи по Скайп в предаването "Тази събота и неделя" по bTV, за да разкаже за битката си с новия коронавирус.

"Вече започвам да виждам светлина в тунела, въпреки че възстановяването е много бавно и много нестабилно", казва Мила Михова, която ежедневно споделя информация за състоянието си в Инстаграм профила си.

"Със сигурност се заразих се от баща ми. Направих си тест като контактна на баща ми, който даде положителен тест. Вече ми е много трудно да кажа той откъде се е заразил, тъй като той е оркестрант, който през последните седмици свиреше в три различни състава и не можем да бъдем сигурни", допълва тя.

"Първият симптом, който имах, беше една много лека и повърхностна кашлица, за която си мислех, че може да е раздразнение от тези пясъци от Сахара, които имаше. След което загубих вкус и обоняние и оттам вече лавинообразно всички други симптоми, които са известни за коронавируса", казва оперната певица.

"Много е динамично. Гледам да го третирам с чувство за хумор, въпреки че не е никак забавно това, през което минавам. Подчертавам, че това със сигурност не е най-тежката форма на коронавирус – все пак аз съм на домашно лечение, но на всеки 20 минути има смяна на сценария", допълва Михова.

"Едно от най-характерните неща, с които се сблъсках, беше едно адско главоболие, каквото не съм изпитвала никога през живота си до този момент - свързано с изключително напрежение и болки в очите, което в комбинация с болки в тялото, отпадналост и температура, просто те оставя като парцал", казва тя.

Вижте какво още сподели Мила Михова за лечението си от COVID-19 във видеото най-горе.