Михаил Билалов гостува в предаването „120 минути“ и сподели интересни подробности за ролята си на водещ в шоуто „Стани богат“. За него това е един великолепен формат и велика игра на знания и богатство.

Снимка: bTV Media Group

Светослав Иванов, водещият на „120 минути“, на свой ред разказа за първи път в ефир, че е бил сценарист на „Стани богат“ през 2004 г.

На въпроса обича ли да рискува българина, Билалов отговори положително и даде пример с американския формат, в който такива големи рискове няма, защото американците го правят за забавление и това напрежение не съществува там.

„Истината е, че те нямат кредити и т.н., а много от българите играят, за да изкарат пари, но има други, който се надяват да не се изложат пред комшията например“, каза Михаил Билалов.

Според артиста главна причина един човек да се запише е, защото иска да изпита себе си или да си осъществи голямата мечта от детството.

„Голяма част от хората треперят преди да седнат на стола“, сподели той.

Новите епизоди на „Стани богат“ започват със Златин на 20 г., който е роден когато е излязло предаването.

„Аз бях студент във Версай, когато ми звъннаха от предаването с въпрос по химия за 24 хиляди евро. Днес е друго, когато се ползва „обади се на приятел“ вече се чува тракането на клавишите, хората са залепени за клавишите“, сподели водещият.

Светослав Иванов го попита след каква сума не знае отговорите и той беше категоричен, че никога не ги знае.

„Аз не знам отговорите и разбирам едва когато светне зелено. Проблемът е, че когато знаеш отговора, може да подведеш играча в обратна посока“, сподели той.

Михаил Билалов разказа как от притеснение много от играчите не чуват какво им се говори, дори когато звъннат на приятел.

„Красотата на „Стани богат“ е, че невероятни играчи се дънят на много лесни въпроси“, заяви Билалов. Според него качествата нужни на човек, за да е успешен в играта „Стани богат“, са интуиция и спокойствие и най-вече желание и воля за победа.

Снимка: bTV Media Group

„Най-ценното знание в живота е шаха. След играта на шах царя, пешката и офицера влизат в една кутия“, сподели в края Михаил Билалов.