Михаела Филева гостува в „Тази събота и неделя“, където сподели за трицветния кекс на баба си, за разходките в планината и за приятеля си Стефан.

По време на карантината осъзнах, че за моите 29 години съм се обкръжила с правилните хора в личен и в професионален план. Това е много вдъхновяващо!

Снимка: bTV Media Group

Напоследък все по-често ходя в планината. Това момиче, вляво на снимката, е Диана – най-добрата ми приятелка. Още от детските години. Първата ни снимка заедно е, когато сме бебета на няколко месеца. Тя вече има дъщеричка, която беше с нас на прехода до връх Мургаш.

Много обичам природата. Тя ме вдъхновява, успокоява и смирява.

На връх Ком за първи път видях стотици калинки на едно място. Беше много красиво, целите бяхме накацани с калинки.

На една от снимките е Стефан. Рано ми е още да казвам дали е любовта на живота ми, дали ще остарявам с него, но той ме прави много щастлива! Опитвам се да уважавам личното му пространство, той не обича да привлича вниманието.

Снимка: bTV Media GroupВинаги е на първи ред на моите концерти, пее песните ми. „Родена с късмет“ му е една от любимите. До някаква степен той е поводът да се роди този текст. Песента е писана, докато бяхме в социална изолация, а контекстът е за нещата, които си благодарен, че имаш.

Завършвам педагогическа специалност в Музикалната академия. Темата на диппломната ми работа е за влиянието на риалити форматите върху изпълнителите, които минават през тях. Темата ми е близка и позната. Била съм не само жури, но и участник в такова риалити.

Заключението на дипломната работа е, че личността е най-важният фактор. Ако си готов да се учиш и да постигаш, едно риалити може да е трамплин. В средата на юли ще е защитата.

На 1 август имам концерт във Варна, а на 5 август в София. Нямам търпение за среща с публиката. До края на годината трябва да е готов третият ми албум.

Тук можете да видите целия разговор, в който Михаела разказва за баба си и как е отпразнувала рождения си ден на 15 май в Еленския Балкан.