Композиторът Стефан Диомов се лекува от COVID-19. Маестрото е настанен в Инфекциозно отделение на Бургаската болница, след като няколко дни се лекувал вкъщи. 

"Удари ме доста силно, битката беше жестока. Сега съм добре, усмихнат съм. Лекарите тук са прекрасни" - коментира той за "Тази сутрин" състоянието си в момента. 

Композиторът постъпва в медицинското заведение със задух и силни болки в стомаха и белите дробове. 

"Бях доста обездвижен. Тук ме докараха с количка. Дойдох навреме, въпреки че предният ден имах отрицателен тест. Да се чуди човек!"

Диомов разказва, че има голям доверие на лекарите в болницата и специално на екипа на д-р Йотов, които се грижат за него. Седмица след постъпването си се чувства добре и очаква скоро да го изпишат.

Творческият дух у него обаче явно не може да бъде съборен дори от COVID-19. Докато се лекува в болницата Стефан Диомов написва и нова песен. 

"Белите стени ме стимулират - ту мечтая, ту си спомням забравени неща. Болничното отделение е интересно с това, че те провокира към какви ли не мисли."

Времето в болницата използва и за да дописва спомените си. Композиторът смята да издаде втора част на книгата си: "Имам нужда от това да разказвам и да споделям небивалиците си."  

Равносметката, която си дава, оставайки в болница с COVID-19, e, че има още какво да направи.

"Тук се превръщаш в едно силно, истинско същество. В болницата правилата се спазват, което ме кара да бъда оптимист. Тук има дисциплина и единомислие. Хубаво ще е така да бъде и в истинския живот."

Призивът му към хората е да бъдат особено внимателни и да се пазят. Според музиканта вирусът може да бъде много страшен: "Хора, вразумете се, опасността е голяма, пазете се!" 

Цялото предаване "Тази сутрин" гледайте на btvplus.bg.