Световноизвестната прима на оперната музика Соня Йончева отправи покана към български дизайнери, които да създадат звездните й тоалетите за концерта с Пласидо Доминго на 31 август на площад "Александър Невски" в София. Кой е големият победител? Разказва Ани Илиева в предаването COOLt.

Пленителната оперна прима Соня Йончева винаги успява да омагьоса публиката не само с безграничния си талант, но и с приказните рокли. До този момент те винаги са били дело на световноизвестни дизайнери. Концертните тоалети този път ще бъдат създадени от българка - Ваня Нецева, която спечели обявения от Соня Йончева конкурса за дизайн на рокля.

"За нас е голямо вълнение, защото от толкова много кандидати, ние се спряхме на вашата работа. Вие сте един млад дизайнер с много идеи и страхотна фантазия. Това, което най-много ме впечатли, че вие наистина сте разбрали това, което съм аз", каза Йончева.

"Аз много се радвам, защото на 31 август ще имам честта да ги нося пред българската публика на концерта заедно с Пласидо Доминго. Поздравления!", допълва оперната прима.

"Много благодаря, благодаря за шанса, който ми давате и да, наистина, за тоалетите, направих специално проучване за вас, за да се запозная с вас като личност, като жена", каза Нецева.

Предизвикателството пред дизайнерите, явили се на конкурса, е да създадат две официални рокли, подходящи за дългоочакван концерт под звездите.

Роклята, която най-много направи впечатление на Соня Йончева, е в актуален за сезона тренд в светлосиньо, която съм замислила да бъде доста феерична, богата, феерична и да покаже нейното усещане и нейната енергия на сцена.

"Самата рокля е замислена да бъде от коприна, тя ще включва богати трапирани ръкави и голям акцент на роклята ще бъде декорацията, която ще апликирам върху горната част на самия модел", каза Нецева.

"Идеята за втората рокля е да бъде с по-наситен цвят, кройката и материите ще бъдат много подобни, ще заположим на различни акценти в самите тоалети и ще доуточним дребните детайли в процеса на работа", допълва дизайнерката.

"След срещата с клиентите много бързо се ориентирам и в повечето случаи след разговорите още същия ден започвам и създавам роклите. После усъвършенстването на дизайна се случва в следващите 2-3 дни и така стана с роклята, която предложих на Соня. Аз измислих роклите буквално същия ден, когато се запознах с нейното творчество, а доуточняващите елементи ги развих в последствие - включително и подпорна материя. Просто, когато се насоча към нещо, съм абсолютно фокусирана и мисля само за това", споделя Нецева.

На 31 август зрителите ще могат да се насладят на едни от най-великите оперни гласове - Соня Йончева и Пласидо Доминго. И пак там, под звездите, ще бъдат и двете спиращи дъха рокли на българската дизайнерка Ваня Нецева.

Вижте повече във видеото горе.