„Нашето предаване влиза в домовете на хората и затова спряхме снимките по време на пандемията. Сега се завръщаме с нова бригада и други новости, като например кемперът, с който пътуваме из цяла България. Той бе наш офис и спасение в студените дни“ – сподели водещата на предаването „Бригада Нов дом“ Мария Силвестър в „Преди обед“.

„Всъщност най-хубавото нещо след края на снимките бе, че Мария вече не шофира кемпера. Всъщност тя се справяше много добре, но в нас имаше едно усещане, че нещо ще се случи“ – пошегува се новият бригадир Калин Евтимов, познат на зрителите от участието му във "Фермата" 8.

„Направихме много мащабни ремонти и работихме здраво, защото бяхме мотивирани да направим хората щастливи. С Мария добре се сработихме. Харесвам чувството й за хумор, но не знаех дали е само за пред камера. Впоследствие се оказа, че не мога да й смогна на хумора. Много добър екип направихме и усетихме емоциите на предаването, магията да видиш реакцията на хората. Накрая винаги забравяхме колко сме уморени“ – разказа Калин.

Снимка: bTV Media Group

„В 13-те епизода на сезона имахме сблъсък с тежки истории, но и с вдъхновяващи хора, които се борят понякога с болести, не само с финансови проблеми. Различното този път е, че майсторите от бригадата присъстват, когато хората виждат преобразеното си жилище“ – поясни Мария Силвестър.

Снимка: bTV Media Group

„Накрая те връхлита експлозия от емоции, с които хората ни се отблагодаряваха. Тръгвахме си със задоволство, макар че това често бе късно през нощта. Най-много ме впечатли, че хората не се отказваха“ – призна Калин Евтимов.

Очакваме с интерес новия сезон на „Бригада Нов дом“, реализиран с участието на много доброволци и дарения от зрители.