На 13 август 2013 година бургазлийката Маруся Русева се превърна за един ден в медийна сензация. Тя намери 12 000 евро, които веднага върна на собственика им. Георги Тошев („Преди обед“) се срещна с Маруся, която си спомня:

Бях отседнала в Созопол, в къщата на моя приятелка. Една вечер се прибирам и виждам на пода черен пакет с пари. Прибрах се в стаята, преброих ги и, ако трябва да бъда честна, в първия момент започнах да ги намествам. Но след 10 секунди все едно някой ме чукна по главата и ми каза: Ама чии пари наместваш!

Малко по-късно навън стана страшна суматоха. Един човек неистово крещеше. Беше установил, че парите липсват. Отидох до него и го помолих за личната карта. Той беше в треска и веднага ми я подаде. Чак след това попита за какво ми е. Отвърнах: за да ви върна парите.

Оказа се, че това е българин, който от 20 години живее и работи във Финландия. Идеята му е била, тръгвайки за морето, да ги инвестира в някаква земя или малка къщичка.

В знак на благодарност ми даде 100 евро. Обажданията и коментарите във Фейсбук през следващите дни ми показаха, че постъпката ми е имала смисъл и е трогнала мнозина. Други пък казваха „Патка с патка!“.

Днес Маруся продължава да организира културни събития по морето. Преди време успява да събере 150 души публика за режисьорския дебют на Асен Блатечки – „Побъркани от любов“.

Снимка: bTV Media Group

„Хората ми имат доверие, защото знаят, че гледам представленията и знам какво им предлагам. Не може да кажеш елате да видите страхотна комедия, а публиката час и половина да се чуди на какво да се засмее“ – споделя Маруся пред Георги Тошев.

Целия материал можете да видите тук.